Info Mati Pucuk ~Lelaki Menderita Dalam Diam
Masalah mati pucuk ini biasanya berlaku bagi mereka yang berusia 40 tahun ke atas.Ia juga mungkin disebabkan jika individu tersebut mengalami kemalangan.Ini adalah kerana saluran darah di bahagian zakar mereka tersumbat.
Syarat utama menuju kebahagian perkahwinan ialah melalui mencapai potensi seksual atau kemampuan seks yang didambakan. Ia merupakan syarat paling utama. Kemampuan seks seorang suami memegang peranan penting dalam usaha membina kerukunan dan kebahagiaan rumahtangga.
Sebaliknya kehancuran rumahtangga yang disebabkan kerana tiadanya potensi seksual suami berpunca setelah adanya perjuangan yang memberikan hak dan peranan yang sama pada wanita dalam bidang seks.
Mati pucuk adalah cacat seks yang mengakibatkan seseorang tidak mempunyai keupayaan untuk bersetubuh. Mati pucuk ini merupakan kecacatan yang serius iaitu boleh menghancurkan perkahwinan kerana pasangan tidak dapat menghasilkan keturunan.
Orang lelaki yang tidak mampu melaksanakan persetubuhan disebut impoten apabila batang zakarnya lembik. Kalau dalam bahasa Arab disebut “Unnah” atau dalam bahasa kita sebagai “mati pucuk” pada batang zakarnya.
Hendaklah dibezakan antara impoten dan lemah zakar. Impoten adalah orang yang tidak mampu melakukan persetubuhan di mana batang zakarnya lemah, tidak boleh berdiri. Tetapi ia tetap mempunyai nafsu berahi yang amat besar. Sedang orang yang lemah zakar adalah orang yang mempunyai potensi seksual namun ia dingin sekali nafsunya untuk berhubung kelamin.
Dalam hal ini terdapat tingkat kemampuan seks, iaitu ada orang yang potensi seksualnya sederhana sahaja. Ada yang potensi seksual sangat besar dan ada pula yang sangat dingin.
Impotensi dapat dibahagikan kepada dua kategori iaitu:

Mati pucuk
Mati pucuk organik disebabkan oleh sesuatu penyakit dalam badan
ataukerana gangguan jasmaniah.

Lemah Zakar
Lemah zakar bererti tiadanya kesanggupan melakukan seks akibat gangguan mental.
Sebab-sebab mati pucuk organik antara lain adalah disebabkan berikut:
Setiap penyakit yang mempengaruhi bahagian kelamin seperti radang pada bahagian kelamin internal, kelenjar prostat yang lembik dan membengkak, bahagianvesicula seminalis di mana terdapat semen disimpan, tumor
Penyalahgunaan ubat-ubatan, alkohol, bius dan nikotin rokok dan sejenisnya Menyebabkan merosotnya daya seks.
Tekanan darah yang rendah dan penyakit kencing manis, boleh menjadikan seseorang mati pucuk.
Gaya hidup seseorang yang tidak sihat sejak lahir walaupun ini jarang berlaku adalah sebab terjadinya mati pucuk organik.
Umur tua juga akan mempengaruhi kemampuan untuk melakukan hubungan
kelamin sama ada boleh atau tidak.
Kebiasaan masturbasi (melancap) ie. Memuaskan nafsu seks dengan tangan akan menyebabkan mati pucuk.
Keletihan yang berlarutan juga menyebabkan mati pucuk.
Coitus interuptus atau persetubuhan terputus boleh menyebabkan seseorang mati pucuk. Cara ini menimbulkan radang pada vesikula seminalls.
Kesihatan yang terganggu berpunca dari penyakit-penyakit yang berkaitan dengan darah, jantung atau ginjal pun boleh mengurangi dorongan seks yang akhirnya berubah menjadi mati pucuk.

Lemah zakar disebabkan oleh:
Takut kalau isteri hamil merupakan sebab yang menyebabkan impotensi.
Orang yang bersetubuh dengan disertai rasa takut mendapat anak akan menyebabkan daya ereksi menjadi lemah.
Rasa jijik dari salah satu pihak boleh melenyapkan dorongan seksual suami.
Mengalami tekanan hidup seperti rugi dalam perniagaan, tekanan dan kegelisahamengenai pekerjaan mengganggu daya keinginan seks.
Rasa takut, muak dan bimbang dapat menurunkan daya keinginan seks.
Pada dasarnya gangguan mental adalah punca berlakunya lemah zakar.
Lelaki yang lemah zakar alat kelaminnya kelihatan normal.Tetapi tetapi batang penisnya tidak dapat bereksi sehingga tidak dapat menembus di dalam liang faraj waktu bersetubuh. Hal ini seterusnya boleh mengakibatkan gangguan jiwa.
Mati pucuk dan lemah zakar adalah dikategorikan sebagai suatu penyakit. Maka hendaklah berusaha menyembuhka. Usaha penyembuhan merupakan langkah yang baik. Dengan dapat mengatasi mati pucu dan lemah zakar bayangan kelam yang selama ini menghantui setiap pasangan suami-isteri akan bertukar menjadi sinar cerah.
Usaha menyembuhkan mati pucuk lebih mudah diatasi daripada lemah zakar. Usaha penyembuhannya mesti dilakukan secepat mungkin sebelum boleh mencapai tahap kronik. Ilmu kedoktoran menemui cara-cara yang sangat efektif untuk menyembuhkan mati pucuk ini. Di antara cara-caranya ialah melakukan pembedahan, menyuntik hormon kelamin lelaki yang sudah dimurnikan dan merawat menggunakan ubat-ubatan tradisional.
Pendek kata berkat kemajuan ilmu kedoktoran masa kini, masalah mati pucuk sudah dapat dikenalpasti dan diberi diagnosis iuntuk diatasi. Jadi kita usah berputus-asa bila dapat penyakit asal berikhtiar secepat mungkin dan berusaha dengan bersungguh-sungguh.
Cara mengatasi lemah zakar antara lain dengan melakukan penyelidikan latar belakang sejarah seseorang dari awal sehingga mendapat dari lemah zakar. Pekerjaan seperti ini harus ditangani oleh seorang ilmu kejiwaan Dan ini bererti penyelidikan dilakukan ke atas latar belakang kejiwaan pesakit itu.
Setelah melalui analisa yang mendalam ini dan diketemukan sebab-musababnya sesorang menjadi lemah zakar (iaitu ketakutan, atau kurang adanya kepercayaan akan kebolehan seseorang melakukan seks atau rasa muak terhadap perilaku isteri terhadap dirinya dan lain-lain lagi) sikap keterbukaan suami-isteri di dalam usaha menyembuhkan lemah zakar di hadapan doktor yang memeriksanya adalah perlu sekali. Jangan sekali-kali menyembunyikan masalah-masalah yang dirasakan mengaibkan daripada doktor pakar jiwa. Terangkan satu persatu masalah yang dihadapi.
Lemah zakar memerlukan usaha yang sabar dan lama. Tetapi usaha itu lebih cepat berhasil jika ada bantuan dari pihak isteri yang menjadi teman suami dalam hubungan kelamin. Dorongan isteri, kehalusan budinya, kesabarannya akan mempercepatkan proses pemulihan lemah zakar suaminya.
sumber :majalah timang
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
APAKAH tanda-tanda seseorang itu mengalami masalah mati pucuk? Adakah ia boleh diubati dan bolehkah seseorang lelaki mati pucuk mendapat zuriat?
KHAIRI,Skudai, Johor
———————————
MATI pucuk berlaku apabila lelaki mengalami rangsangan seksual tetapi zakarnya tidak menunjukkan sebarang respon atau dalam erti kata lain tidak menegang atau tiada ereksi.
Jika ia berlaku sekali-sekala, ia dikenali sebagai disfungsi erektil peringkat pertama. Jika kekerapannya semakin banyak adalah disfungsi erektil peringkat pertengahan dan jika terus berlaku, itu adalah mati pucuk tetap atau impotensi.
Ada juga mati pucuk yang berlaku secara tiba-tiba. Itu mungkin akibat tekanan psikologi atau perasaan. Jika berlaku secara berperingkat, ia mempunyai kaitan dengan masalah kesihatan seperti kencing manis, darah tinggi, jantung atau pengambilan ubat darah tinggi.
Gaya hidup tidak sihat seperti merokok, mengambil minuman keras, tidak bersenam, obesiti dan tekanan juga adalah penyebab permasalahan ini.
Lelaki yang mengalami masalah mati pucuk tidak mampu bersetubuh dengan pasangan dan tentu tidak dapat menyalurkan air mani ke dalam faraj, kecuali jika dia dapat mengeluarkan air mani ke dalam bekas dan dimasukkan ke dalam faraj. Jika demikian, kemungkinan kehamilan berlaku ada. Jadi, lelaki mati pucuk sebenarnya masih mampu mencapai ejakulasi jika dia klimaks.
Mati pucuk berlaku apabila pengaliran darah ke dalam otot zakar tidak lancar. Jadi, otot zakar tidak padat dan tiada ereksi. Apabila pengaliran darah ke dalam otot zakar cukup, maka ereksi akan menjadi dan kekal.

 Dapatkan sekarang Kapsul yang dapat merawat masalah mati pucuk di pasaran sekarang !!!!

Kapsul Dhab
  • Mampu merawat masalah lelaki lemah tenaga batin,mati pucuk,
  • Merawat masalah cepat keluar mani dan zakar kurang eraksi dan tidak bertahan lama semasa bersama isteri.
  • Membangkitkan syahwat dan memberi kehangatan luar biasa dalam hubungan bersama.
 Apa tunggu lagi dapatkan sekarang produk Dhab Sinai... !!!  .....KAPSUL DHAB !!!

No comments:

Post a Comment

Slide Show Dhab Sinai

Dengar Alunan Suci Al-Qur'an (Klk: Surah Pilihan Anda)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KeDaI OnLiNe DhAb SiNaI 2011 © All Rights Reserved
Best View With Mozilla Firefox